Front page My Account  |  Cart Contents  |  Checkout   
Languages
Finnish Swedish English
Categories
Japa mala (3)
Leaflets/Newsletter (8)
Magazines (52)
Massage / Relaxation (8)
Giftcard (1)
Matbags (20)
Yoga mats (52)
DVD and VHS (47)
Yoga accessories (91)
Books-> (474)
Yoga lessons & vacation (2)
CD-> (76)
Clothes
Eatables->
Health care
Incense (14)
Paintings and cards-> (8)
Acupressure mat -Spike mat (4)
Quick Find
 
Information
Resellers
Shipping
Item tracking
Contact information
Conditions of Use
Contact Us
Joogamatton pesu- ja hoitoohje - Yogalife
Joogamatton pesu- ja hoitoohje - Yogalife
Click to enlarge

Joogamattojen hoito-ohjeet - Yogalife

Itselle sopiva joogamatto on hyvä apuväline, joka rajaa oman joogatilan ja antaa pohjan ja tuen joogaharjoituksen tekemiselle. Oma joogamatto on suositeltava myös hygieniasyistä, jos joogaat säännöllisesti. Maton valinta riippuu omasta joogatavasta ja hikoilusta - hien tullessa pintaan muovi matot liukastuvat, ja silloin kannattaa kokeilla puuvillamattoa muovisen tarramaton päälle, koska puuvilla imee kosteuden ja samalla liukkauden. Puuvillamattoa ei voi käyttää sellaisenaan, vaan se vaatii alleen muovisen tarra maton, jotta se pysyisi paikallaan.

Muovi- ja kumipohjaiset matot
Joogamatto voi olla uutuuttaan liukkaan tuntuinen, varsinkin jos harjoituksessa hikoilee voimakkaasti. Uusi jooga matto kannattaa pestä heti pesukoneessa, jos liukkaus tuntuu ongelmalliselta. Pese matto säännöllisesti . Pesu- ja käyttökertojen myötä matosta tulee pehmeämpi ja pitävämpi

Pesuohjeet:
Alkuvaiheessa voit pyyhkiä maton puhtaaksi kostealla pyyhkeellä ja käyttää tippa tiskiainetta veden seassa, muista huuhtoa matto kunnolla ettei se tule liukkaaksi seuraavan käytön aikana. Suosittelemme hellää konepesua kun mattoa ei enään saa puhtaaksi käsipesulla.

1. Pese matto pesu koneessa miedolla lämmöllä (30-40 C) pienellä määrällä pesuainetta (ei huuhteluainetta). HUOM! EI LlNKOUSTA.

2. Matto pitää saada täysin kuivaksi ennen jooga käyttöä: kääri märän maton sisälle iso pyyhe rullaksi makuupussin tapaan. Astele matto-pyyhe-rullan päällä puristaaksesi maton imemän veden pyyhkeeseen. Avaa rulla ja aseta jooga matto kuivumaan, älä kuitenkaan taita mattoa esim. ripustamalla sitä kuivausnarulle keski kohdaltaan, vaan pyri pitämään märkä matto suorana (matto voi murtua taittumiskohdastaan). Maton kuivumiseen voi mennä vuorokausi tai jopa kaksi.

Puuvillamatot
Maton hygienian ylläpitämiseksi matto pitää pestä säännöllisesti, ja mitä enemmän hikoilee joogassa, sitä useammin matto pitäisi pestä. Intialaiset puuvillamatot ovat herkkiä päästämään väriä, joten matto pitää pestä viileässä pesuohjelmassa (30 C). Ensipesu kannattaa tehdä käsin: käytä viileää vettä ja laita pesuveteen korkillinen etikkaa värien sitomiseksi.

Shopping Cart more
0 items
Tell A Friend
 
Tell someone you know about this product.
What's New? more
Functional Anatomy of Yoga: A Guide for Practitioners and Teachers - David Keil
Functional Anatomy of Yoga: A Guide for Practitioners and Teachers - David Keil
33,00EUR